Mag Het Licht Aan is een lumineuze reis door het hoofd van documentairemaker Sinan Can. Vier met hem de medemenselijkheid, in een middagprogramma met zijn belangrijkste inspiratiebronnen. Een wervelende zoektocht naar menselijkheid, soefisme (vindt hij humanisme), liefde en samenleven in filosofie, theater & muziek.

 

Praktisch

Zondag 7 juli van 13.30 – 17.00 uur. Het festival bestaat uit 3 blokken: De Van Praagprijs-uitreiking, een pauzeblok met inhoud & gratis drankje en het inspiratieblok: wie en wat inspireert Sinan Can? Aansluitend kun je met je mede deelnemers borrelen (op eigen kosten). De festivallocatie is Muziekgebouw aan het IJ. Dat ligt op ruim 10 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal Station, 5 minuten vanaf ringweg A10 oost en 3 minuten met de tram (lijn 26) vanaf het Centraal Station. Uitgebreide routeinformatie.

 

Voorafgaand aan het festival kun je lunchen in 4’33 grand café van Muziekgebouw aan het IJ. Zij geven je de volgende opties:

  • Een tafelreservering in 4’33 grand café waarbij je à la carte kunt bestellen.
  • Lunchpakket met 2 luxe broodjes, fruit en iets zoets voor € 10,00 per persoon (exclusief drankje).

Voor reserveringen en meer info kijk op hun website!

 

Filosofisch Kwintet

Fan van Human en van het Filosofisch Kwintet? Dan heb je echt mazzel. Voor de start van het Festival kun je één van de laatste opnames bijwonen van het negende seizoen van het Kwintet in het aangrenzende Bimhuis. Journalist Clairy Polak onderzoekt dan met haar tafelgasten ‘gekaapte begrippen’: woorden waarmee politici en beleidsmakers aan de haal zijn gegaan. Begrippen die zijn beroofd van hun oorspronkelijke betekenis en zo vaak en zo lang zijn misbruikt, dat ze hun waarde of inhoud grotendeels verloren. De plaatsen hiervoor zijn beperkt. Dus geef je zo snel mogelijk per mail op.

 

Wie ga je in ieder geval zien op het festival?

Sinan Can natuurlijk, Nazmiye Oral, Meral Polat, Boris van der Ham, Daan Roovers en Feico Deutekom.

 

Het Mag Het Licht Aan Festival is een initiatief van Human, Humanitas, Humanistisch Verbond, Hivos, Universiteit voor Humanistiek, Humanistisch Vormingsonderwijs en de Humanistische Alliantie.